Foto: EPA

Trener Reala nakon utakmice protiv Granade

Zidane: Odigrali smo fenomenalno prvo poluvrijeme

D. Rakanović

Real Madrid je u subotu deklasirao Granadu sa 4:0 u okviru 36. kola španske La Lige.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane nakon utakmice imao je razloga da bude zadovoljan. 

"Lagana utakmica? Kao i uvijek, morate to dokazati. Dobro smo počeli, poveli veoma brzo i onda učinili stvari lakšima. Odigrali smo fenomenalno prvo poluvrijeme, iskoristili smo šanse koje smo imali", rekao je Zidane. 

Zidane je u ovoj utakmici izveo gotovo rezervni sastav u kojem je od standardnih 11 igrača igrao samo Sergio Ramos. 

"Osvojili smo nova tri boda, i to je važno. Ostalo nam je da odigramo tri utakmice prvenstvu i revanš utakmica polufinala Lige prvaka", rekao je Zidane i dodao: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barca? Nije važno šta oni rade, mi samo razmišljamo o nama i pobjeđivanju. Sada se trebamo oporaviti i razmišljati o utakmici u srijedu protiv Atletica, koja će zahtijevati mnogo više od nas nego ova danas. Moraćemo odigrati savršenu utakmicu".

Real i Barca nastavljaju trku za titulu u Španiji. Obje ekipe imaju po 84 boda, ali Kraljevi imaju i utakmicu manje. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.