Foto: EPA

Bale na prodaju?

Četiri kluba u igri za Garetha Balea

Midhat Šljivak

Velški fudbaler Gareth Bale u posljednje vrijeme se često povezuje s odlaskom iz Real Madrida.

Rukovodstvo kraljevskog kluba, predvođeno predsjednikom Florentinom Perezom, nije zadovoljno onim što Velšanin pokazuje u dresu tima iz Madrida i navodno su spremni da ga prodaju ovog ljeta.

Ako se i desi da ga Real odluči prodati, Bale neće imati problema s pronalaskom novog kluba. Četiri evropska velikana su pokazala ogroman interes za njega i Bale navodno razmatra ponude ovih ekipa.

Među najvećim favoritima za njegovo dovođenje je Manchester United. Crveni đavoli žele pojačati tim za narednu sezonu, a navodno je Bale visoko na listi pojačanja kod Josea Mourinha.

Tim s Old Trafforda je i 2013. godine imao želju da dovede 27-godišnjeg fudbalera, ali se on tada odlučio za odlazak u Real.

Pored Uniteda, ozbiljne namjere da ga vide u svojim redovima imaju minhenski Bayern, PSG i Chelsea.

Ostaje nam da vidimo hoće li do velikog transfera i doći, ali će on sigurno biti mnogo manji od 100 miliona eura, koliko su Kraljevi platili Tottenhamu za njegove usluge.

Bale je tokom četiri sezone odigrao 149 utakmica za Real, a postigao je 67 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.