Foto: EPA

Predmet opsežne istrage

Pogbin transfer pod istragom FIFA-e

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) istražuje transfer Paula Pogbe u Manchester United. 

Naime, inostrani mediji su prenijeli kako će rekordan ljetni transfer, u kojem je Pogba zamijenio Juventus sa Manchester Unitedom, biti predmet opsežne istrage FIFA-e koja će uskoro početi. 

Iako nije poznat razlog istrage, pominje se kako je lavinu pokrenuo Football Leaks koji je plasirao brojne detalje Pogbinog transfera. Prema dokumentima koji su procurili u javnost, transfer Pogbe je sa platom i ostalim troškovima iznosio skoro 130 miliona eura, od kojih je 78 pripalo Juventusu, a ostatak Raioli. 

U cijelom poslu Raiola je profitirao dobro zahvaljujući sukobu interesa, pošto je u isto vrijeme bio agent Juventusa i Pogbe. FIFA istražuje navode da poznati agent nije obavijestio Manchester United da radi i za torinski klub, što je protivno pravilima. 

Podsjetimo, Pogba se na Old Trafford vratio poslije četverogodišnje epizode u Juventusu. Za vrijeme igranja u Juventusu je postao jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.