Podatak koji niste znali: Pogbina plata je sića za Zlatanovu

Šveđanin najplaćeniji u Premiershipu

Podatak koji niste znali: Pogbina plata je sića za Zlatanovu

Poznata stranica Football Leaks otkrila je veoma zanimljive detalje iz ugovora dvije superzvijezde Manchester Uniteda - Paula Pogbe i Zlatana Ibrahimovića.

Iako su obojica još prošlog ljeta obukli dres Manchester Uniteda, do danas se nije znalo koliko zarađuju u novom klubu. 

Ipak, stranica Football Leaks je otkril i taj podatak, a mnogi su ostali iznenađeni viđenim ciframa. Pogba, iako je plaćen rekordnih 89 miliona funti, zarađuje 'tek' nešto više od osam miliona funti godišnje, odnosno oko 165 hiljada sedmično.

Ta cifra će naredne sezone, ukoliko se United plasira u Ligu šampiona narasti za oko dva miliona funti. Ipak, ni tada Pogba neće zarađivati ni blizu novac kao Zlatan, koji je prošlog ljeta sa klubom sa Old Trafforda potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan nestvarnih 19 miliona funti, odnosno 367 hiljada sedmično. Ukoliko Zlatan ostane i naredne sezone u Unitedu, trebao bi dobiti oko 500.000 za eventualni plasman Uniteda u četvrtfinale Lige prvaka, 1,25 miliona za plasman u polufinale i nevjerovatnih 5,25 miliona za eventualnu titulu šampiona Evrope. Da skratimo, Zlatan je sa ovom platom trenutno najplaćeniji fudbaler u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo, poznti italijanski superagent, Mino Raiola, zaradio je oko 22,8 miliona funti od prošlogodišnjeg transfera Pogbe u United.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti