Foto: EPA

City vodi u trci za Čileanca

Posve neočekivano: Alexis seli u Manchester City?

Midhat Šljivak

Napadač Arsenala Alexis Sanchez karijeru bi mogao nastaviti u Manchester Cityju.

Kako navode britanski mediji, 28-godišnji fudbaler će gotovo sigurno napustiti Topnike ovog ljeta, a nova destinacija će mu biti Manchester City.

Građani su, uz ekipu Chelseaja, pokazali najviše interes za sjajnog Čileanca i navodno bi uskoro transfer trebao biti gotovo.

Pored novca od oko 50 miliona funti, menadžer tima s Etihada Pep Guardiola, za Alexisa je ponudio i mladog štopera Jasona Denayera, što je dodatno privuklo Topnike.

Arsenal se odavno raspitivao za ovog fudbalera i on bi konačno mogao obući dres tima iz Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alexis Sanchez se ranije povezivao i sa PSG-om, te Bayernom i Interom, ali kako stvari stoje, on će i dalje ostati u Premiershipu.

Ove sezone Čileanac je postigao 24 gola i upisao je 18 asistencija u 46 odigranih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.