Toureu "režu" platu, ali je cifra i dalje nevjerovatna

Ponuđen mu novi ugovor

Toureu "režu" platu, ali je cifra i dalje nevjerovatna

M. Šljivak

Iskusni veznjak Manchester Cityja Yaya Toure (33) mogao bi i naredne sezone nositi dres ovog tima.

Iako je po dolasku Pepa Guardiole na klupu Građana, bio praktički otpisan, fudbaler iz Obale Slonovače se ponovo ustalio u prvi tim i igrao je zaista dobro ove sezone.

Stekao je Toure povjerenje španskog stručnjaka i u dresu Cityja bismo ga mogli gledati i naredne sezone.

Toureu će biti ponuđen jednogodišnji produžetak saradnje, ali sa znatno manjom platom. Ona bi bila smanjena za 50 procenata, ali bi usprkos tome ovaj fudbaler zarađivao nevjerovatnih 100.000 funti sedmično.

Da li će iskusni veznjak pristati na ovakvu ponudu ili će ipak finiš karijere dočekati u nekom od timova sa Dalekog istoka, ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Yaya Toure je član Cityja postao 2010. godine. Na Etihad je stigao iz Barcelone i godinama je jedan od najplaćenijih fudbalera u Premiershipu.

Ove sezone je odigrao 27 utakmica i postigao je šest golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi