Foto: EPA

Cristiano Ronaldo nakon utakmice

Ronaldo smatra da je iskustvo bilo odlučujući faktor

D. Rakanović

Zvijezda Real Madrida Cristiano Ronaldo smatra da je veće iskustvo njegove ekipe bila odlučujuća razlika u dvomeču protiv gradskoh rivala Atletico Madrida. 

Real Madrid se plasirao u finale Lige prvaka i pored poraza u revanšu od Atletica sa 1:2 ali zbog pobjede u prvom meču od 3:0 su prošli dalje. 

Znali smo da će Atletico krenuti od početka jako i imali su sreću postići dva gola, ipak mi imamo toliko iskustva i znali smo da ćemo ako postignemo gol riješiti utakmicu. Mi smo Real Madrid, imamo više iskustva i to smo pokazali na terenu", rekao je Ronaldo nakon utakmice. 

Cristiano je istakao da je Iscov gol bio odlučujući momenat utakmice. 

U finalu Real Madrid će igrati protiv Juventusa, a Ronaldo vjeruje da je Real dobro posložen da ostvari taj uspjeh. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sada je sve moguće, ali ekipa je dobro, jaki smo. Igrači su veoma dobro, i oni koji igraju više i oni koji su rezerve", rekao je Portugalac i dodao: 

"Ništa nije lako, borićemo se do kraja da osvojimo pehar Lige prvaka. U dobrom smo ritmu, ali u finalu su šanse 50:50".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.