Zidane: Ne znam kako se Benzema uspio provući onuda
Foto: EPA

Trener Reala prezadovoljan

Zidane: Ne znam kako se Benzema uspio provući onuda

D. Rakanović

Fudbaleri Real Madrida igrat će u finalu Lige šampiona protiv Juventusa, nakon što su večeras na Vincente Calderon stadionu izgubili od Atletica 2:1, ali zbog pobjede (3:0) u prvom meču prošli dalje.  

Trener Reala Zinedine Zidane nakon utakmice imao je razloga za zadovoljstvo. 

"Zasluga svih igrača je što smo ponovno u finalu, zasluženo smo tamo. Imaćemo vremena za pripremu, ali sretni smo zbog svega što smo do sada postigli. Imali smo problema u prvih 20-25 minuta igre, ali nismo se morali plašiti jer smo znali da ćemo imati svoje prilike. Bolje smo igrali u nastavku," rekao je Zidane.

Francuski stručnjak nakon toga je prokomentarisao lucidan potez Karima Benzeme kod jedinog gola Reala večeras.

"Karim? Ne znam kako se Benzema uspio provući onuda. Fudbal nisu samo golovi, on zna zabiti, ali i napraviti takve akcije. Zadovoljan sam nastupom svih igrača", poručio je Zidane. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je dodao da ne zna koliko su njegovi rezervni igrači sretni zbog njihove minutaže.

"Sigurno je da bi igrači koji su na klupi željeli igrati više, ne znam koliko su sretni zbog svoje minutaže. Svega sam svjestan, ali to je moj posao, ja moram birati. Imam vrhunske igrače i svaki od njih može biti nositelj igre, čak i oni koji nisu u prvom timu", zaključio je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi