Posjeta na bh. stadionima

Mostar u centru pažnje, na Otoci bez interesa za fudbalom

Edmir Škorić

U šest susreta osmog kola Lige za prvaka i Lige za opstanak prisustvovalo je ukupno 9950 gledatelja.

U centru pažnje bio je derbi između Zrinjskog i Sarajeva i susret u Mostaru bio je najgledaniji. Pod Bijelim brijegom meč je pratilo ukupno 3200 gledalaca, prema zvaničnim podacima Nogometnog saveza BiH.

Drugi najposjećeniji stadion bio je Bilino polje u Zenici. Susret između Čelika i Metalleghea promatralo je 3000 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Dobra posjtea zabilježena je i u Krupi, jasno zbog činjenice da je u ovom malom mjestu gostovao Željezničar. Susret ovih timova pratilo je 2000 ljudi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Tuzli je bilo 1000 gledalaca na meču Sloboda - Radnik, dok je samo 200 ljubitelja fudbala pratilo okršaj Širokog i Viteza, a samo njih 150 odlučilo je da prošeta do Otoke i da uživa u golijadi Olimpika i Mladosti.

MJESTO MEČ gledalaca
Mostar Zrinjski - Sarajevo 3200
Zenica Čelik - Metalleghe 3000
Krupa Krupa - Željo 2000
Tuzla Sloboda - Radnik 1000
Široki Brijeg Široki - Vitez  200
Otoka Olimpik - Mladost  150
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.