Nikad zanimljivija završnica Premijer lige BiH

Još nije gotova bitka za titulu

Nikad zanimljivija završnica Premijer lige BiH

Edmir Škorić

Remijem u Krupi (1:1) nogometaši Željezničara dodatno su zakomplikovali borbu za prvo mjesto. Plavi su dali nadu Zrinjskom i Sarajevu, te tako unijeli dodatno neizvjesnost u samu završnicu Lige za prvaka BH Telecom Premijer lige.

Željezničar se trenutno nalazi na prvom mjestu sa 60 osvojenih bodova, dok je Zrinjski drugoplasirani sa 58, a Sarajevo je na trećem mjestu sa 56.

U narednom kolu igra se veliki sarajevski derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar, a ukoliko Plavi slave došli bi na korak od osvajanja titule.

Eventualnom pobjedom na Koševu izabranici Slavka Petrovića bi ostali na vrhu i, u slučaju da Zrinjski ne ostvari pobjedu u Bijeljini protiv Radnika, kolo prije kraja proslavili novu titulu. 

Ukoliko pobjede ostvare i Željo i Zrinjski, ostala bi ta razlika od dva boda i Željo bi imao priliku da s jednim bodom protiv Radnika na Grbavici proslavi naslov prvaka. U slučaju da se desi upravo taj scenarij i da ova dva kluba budu bodovno izjednačena, Plavi će biti u prednosti jer imaju bolji međusobni omjer od rivala iz Mostara u Ligi za prvaka.

U slučaju da Željo izgubi na Koševu, a Zrinjski dobije u Bijeljini, tim iz Mostara bi imao bod više od Plavih i protiv Slobode bi igrao na pobjedu za titulu. Naravno, izgledna je i opcija u kojoj bi Željo remizirao na Koševu. Tada bi imao 61 bod, a ukoliko Zrinjski pobijedi Radnik, klubovi bi bili izjednačeni. I onda opet Željo ima sve u svojim rukama, odnosno nedostaje mu još pobjeda nad Radnikom u zadnjem kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Matematički je i Sarajevo i dalje u igri. Bordo tim mora da ostvari obje pobjede do kraja, te da se nada da Željo neće pobijediti Radnik, kao i da će Zrinjski osvojiti samo tri od mogućih šest bodova. Ruku na srce, taj scenarij je nerealan, ali moguć, pa stoga ne treba otpisati momke s Koševa. Vjerujemo da će se i sami boriti dokle god teoretski postoji šansa da budu prvi.

Dakle, otvoreno je nekoliko scenarija, mada je Željo daleko u najboljoj poziciji, dok će Zrinjski prisluškivati rezultat s Koševa i nadati se pobjedi Sarajeva. Sve u svemu, Krupa je dodatno "zakuhala" završnicu prvenstva i postoji mogućnost da do posljednjeg sudijskog zvižduka u ovoj sezoni čekamo na novog prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti