Foto: EPA

Pep Guardiola iskreno poručuje

"Ovo što imam u Cityju je nezamislivo u Barci i Bayernu"

Prva sezona Pepa Guardiole u Engleskoj neće ostati u najboljem sjećanju trofejnom španskom stručnjaku, koji nakon dugo vremena nije uspio osvojiti niti jedan trofej u sezoni.

Guardiola je na klupi Barcelone i Bayerna osvojio čak 21 trofej, ali sa Manchester Cityjem se bori tek za plasman među četiri najbolje ekipe u Premier ligi, čime bi osigurao Ligu prvaka u narednoj sezoni.

Osim toga, izostao je uspjeh i u Evropi jer je Manchester City iz Lige prvaka eliminisan već u osmini finala i to od Monaca, koji je kasnije dogurao do polufinala.

Bez obzira na razočaravajuće rezultate, Guardiola će i naredne sezone predvoditi Građane a u svom posljednjem intervjuu je iskreno priznao da je na Etihadu doživio nešto što u Barcelonu i Bayernu sigurno ne bi.

"Taj osjećaj pritiska koji trener ima u Barceloni i Bayernu je ogroman i neopisiv. Tamo moraš pobjeđivati i nemaš drugu šansu, bez obzira na sve stvari koje si prethodno napravio. Neuspjeh se ne prašta i siguran sam da bi me i Bayern i Barcelona otpustili nakon ovakve sezone, kakvu sam imao u Manchester Cityju", rekao je Guardiola, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sezona bez trofeja je za mene nešto na šta zaista nisam navikao, ali ostajem ovdje. Imamo drugu šansu i vjerujem da će sljedeće sezone biti mnogo bolje".

Manchester City će do kraja sezone u Premier ligi odigrati utakmice protiv West Bromwich Albiona i Watforda, a u slučaju da dođe do maksimalnih šest bodova, sigurno će izboriti četvrto mjesto i plasman u playoff kvalifikacija za Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.