Mahrez častio City pobjedom

City bolji od Leicestera

Mahrez častio City pobjedom

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Leicester s 2:1 u meču 37. kola engleske Premier lige.

City želi da završi sezonu na trećem mjestu kako bi izborio direktan nastup u Ligi prvaka i Građani su za sada na dobrom putu, obzirom da dva kola prije kraja imaju 72 boda. 

Čekao ih je danas nimalo lagan posao, protiv aktuelnog prvaka, ali uz malo sreće tim Pepa Guardiole je jupisao pobjedu.

Imao je City vodstvo u 29. minuti, kada je David Silva pogodio za 1:0, da bi samo sedam minuta kasnije Gabriel Jesus izveo penal i pogodio za 2:0.

Ipak, Leicester se vraća golom Okazakija u 42. minuti. U nastavku nije bilo golova, a najbliži golu bio je Riyad Mahrez.

Alžirac je u 77. minuti pogriješio kod izvođenja penala. Zatresao je mrežu Wilyja Caballera, no prethodno je imao dva kontakta kod pucanja i sudac je poništio gol, a loptu dodijelio Cityju.

Ostalo je 2:1 i City je, kako tako, došao do nove pobjede, dok je Leicesteru ovo bio 17. poraz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 37. kolo:
Manchester City - Leicester 2:1 (Silva 29, Jesus 36 - penal/ Okazaki 42)



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije