Nakon devet godina

Zabaleta se oprostio od navijača Manchester Cityja

Defanzivac Manchester Cityja Pablo Zabaleta oprostio se večeras od Etihada.

City je pobijedio WBA sa 3:1 u veoma bitnom meču za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka, a Zabaleta je odigrao posljednji meč pred navijačima ovog kluba.

Naime, njemu ugovor ističe na kraju sezone, a obzirom da već ima 32 godine, od produženja neće biti ništa i on će na kraju sezone kao slobodan igrač potražiti novu sredinu. 

Zabaleta je u Manchester City stigao na ljeto 2008. godine iz Espanyola. Za City je odigrao 333 meča i postigao je 12 pogodaka. Osvojio je dvije titule u Premiershipu, dva Liga kupa te 1 FA Cup.

U posljednje vrijeme najčešće se govori da bi karijeru mogao nastaviti u Interu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.