Guardiola prvo ljetno pojačanje dovodi iz Bayerna?
Foto: EPA

Kimmich na meti Građana

Guardiola prvo ljetno pojačanje dovodi iz Bayerna?

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola najavio je mnoge promjene u ekipi Manchester Cityja na kraju ove sezone.

Guardiola je prošlog ljeta stigao na Etihad, ali u svojoj prvoj sezoni nije uspio napraviti neki zapažen rezultat. Iako je i prošlog ljeta napravio dosta rezova u igračkom kadru čini se da će i ove godine uraditi isto. Nekoliko igrača će sigurno napustiti City, dok se na listi želja španskog stručnjaka nalazi nekoliko zanimljivih imena.

Njemački mediji prenijeli su danas da Pep Guardiola ima namjeru da iz Bayerna dovede Joshuu Kimmicha koji je u dresu bavarskog kluba bio standardan dok je španski stručnjak bio trener. Dolaskom Carla Ancelottija njegova minutaža je znato smanjena i špekuliše se da bi zbog toga mogao napustiti minhenski klub.

Bild je danas prenio da je interes za ovog igrača najviše pokazao Manchester City koji je spreman da plati 30 miliona eura. Kimmich sa Bayernom ima ugovor do ljeta 2020. godine i jasno je da ga se njemački klub neće tek tako odreći.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi