Sigurna pobjeda Manchester Cityja protiv WBA
Foto: EPA

Građani slavili na Etihadu

Sigurna pobjeda Manchester Cityja protiv WBA

Fudbaleri Manchester City pobijedili su večeras West Bromwich Albion sa 3:1 u zaostaloj utakmici 34. kola Premier lige. 

Ovaj meč je za domaćina bio od velike važnosti u borbi za plasman Ligu prvaka, dok su gosti na Etihad došli potpuno rasterećeni s obzirom da su u situaciji u kojoj ne mogu "ni gore ni dole". 

Od samog starta Manchester City je žestoko krenuo i redale su se prilike pred golom gostiju. U prvom poluvrijemu je bilo jasno da se WBA neće dobro provesti na Etihadu, a prvi gol na meču viđen je u 27. minuti. 

Za vodstvo Manchester Cityja je pogodio Gabriel Jesus, da bi samo dvije minute kasnije isti fudbaler asistirao De Bruyneu za udvostručenje vodstva. Pri rezultatu 2:0 se i otišlo na odmor. 

Manchester City je nastavio napadati u drugom dijelu utakmice. Ipak, nalete Guardiolinih izabranika odbrana gostiju nije izdržala, pa je u 57. minuti viđen novi pogodak. Ovoga puta u listu strijelaca se upisao Toure kojem je prethodno asistirao Aguero. 

Da rezultat ne bude gori po goste pobrinuo se Robson-Kanu, koji je tri minute prije kraja utakmice postigao gol za utješnih 3:1. 

S novom pobjedom Manchester City je prestigao Liverpool i trenutno je na trećoj poziciji u engleskoj Premier ligi, dok je WBA na devetom mjestu. 

Engleska liga, 34. kolo:

Manchester City - WBA 3:1



Potražite više informacija na temu Premier league:



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi