Fener protiv Reala, CSKA protiv Olympiakosa

Danas počinje Final Four Eurolige

Edmir Škorić

U Istanbulu večeras počinje Final Four Eurolige, a u nedjelju navečer bit će poznat pobjednik ovosezonskog izdanja elitnog klupskog košarkaškog takmičenja.

Titulu brani CSKA iz Moskve, dok je najbolji u regularnom dijelu sezone bio madridski Real, ali favorit je Fenerbahče, dok svoju šansu vreba i uvijek nezgodni grčki prvak Olympiakos.

Fener će igrati u svom gradu, no u svojoj dvorani, ali sasvim je sigurno da će imati veliku podršku u naredna dva meča. Prednost žuto-plavih je i srbijanski trener Željko Obradović koji juri 9. naslov prvaka Evrope.

Turski klub ima dosta jakih igrača, ali s druge strane, kvalitetne igrače ima i Real Madrid, pa će večeras vjerujemo biti dosta neizvjesnosti u meču turskog i španskog kluba.

Nema Sergija Rodrigueza, ali tu je sada talentovani Slovenac Luka Dončić, koji uz Sergija Llulla gradi igru Kraljeva. 

U drugom polufinalu sastaju se CSKA i Olympiakos. Grci su pobijedili Ruse u finalu F4 Eurolige u Istanbulu prije nekoliko godina, kada je Pritenzis pogodio sa zvukom sirene. Printezis je uz Spanoulisa glavni igrač Olympiakosa, a njima će na megdan stati Miloš Teodosić i Nando De Colo. Ima tu gomila kvalitetnih igrača, no govorimo o pojedincima koji mogu da naprave razliku.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvi polufinalni meč igra se danas od 17:30 sati, dok je duel Fenera i Reala na programu od 20:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.