Foto: EPA

Stižu pojačanja na Etihad

City dogovorio dolazak dvojice fudbalera?

Midhat Šljivak

Pep Guardiola s Manchester Cityjem ove sezone nije uspio doći do trofeja.

Španski stručnjak će tako po prvi put sezonu završiti bez ijednog trofeja, a za narednu sezonu najavljuje velike stvari.

Kao i svakog ljeta, City je spreman izdvojiti ogroman novac za pojačanja, a prema informacijama engleskih medija, ovaj tim je veoma blizu dovođenja dvojice fudbalera.

Navodno, danski golman iz Leicestera Kasper Schmeichel, te desni bek Monaca Fabinho, jako su blizu dogovora sa Građanima i oni bi mogli stići na Etihad već na početku ljetnog prelaznog roka.

Schmeichel će izvjesno napustiti Leicester. Interes za njegovim uslugama je ogroman, a spominjao se i kao potencijalno pojačanje Manchester Uniteda. 

Interesantno, ovaj 30-godišnji golman je karijeru upravo počeo u Cityju, ali nikada nije dobio pravu šansu i odlučio se na odlazak.

S druge strane Fabinho je jedan od najtraženijih defanzivaca u Evropu. Sjajne igre u dresu Monaca nisu ostale nezapažene, pa se našao na radaru najvećih evropskih klubova.

City je jako blizu dovođenja ovog dvojca i biće svakako veoma interesantno vidjeti izgled Cityja u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.