Brazilac želi postati heroj navijača

Coutinho nagovijestio da ostaje na Anfieldu

D. Rakanović

Napadač Liverpoola Philippe Coutinho nagovijestio je da je spreman odbiti ponudu Barcelone i ostati na Anfieldu. 

Svjetski mediji u prethodnom periodu su špekulisali da bi Coutinho mogao otići u Barcelonu, a navodno su bili dogovoreni i svi uslovi oko prelaska u Blaugranu. Međutim, kako stvari stoje Coutinho je nagovijestio da bi mogao ostati u Engleskoj.  

Brazilac je izjavio da želi da postane heroj navijačima na crvenoj polovini Merseysidea.

"Ako ostaneš ovdje, navijači će na kraju izgraditi statuu u tvoju čast. Idi negdje drugo, u Barcelonu, Bayern ili Real i bićeš samo još jedan igrač. Ovdje možete biti viti nešto više od toga", rekao je Coutinho za brazilski ESPN, prenio je sportsmole.co.uk.  

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilski internacionalac je postigao 14 pogodaka u svim takmičenjima ove sezone.  

Coutinho je član ekipe s Anfielda postao 2013. godine. Stigao je iz Intera za 13 miliona eura, te se ispostavio kao veliko pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.