Na meti Real Madrida

Kante pravi još jedan iskorak u karijeri?

Edmir Škorić

N'Golo Kante je osvojio dvije titule engleskog prvaka u nizu s dva različita kluba.

Prvo je to uspio s Leicesterom, a sezonu kasnije i s Chelsejaem, u kojem su bili oduševljenji njime od prvog dana. Francuz je postao glavni igrač Plavaca i, koliko god statistike govorile drugačije i u korist drugih, ko zna da li bi londonski klub bio prvak da nije bilo Kantea.

Dvadesetšestogodišnjak je proglašen najboljim igračem Premier lige, a prema pisanju Don Balona, njegova sjajna forma ove sezone nije prošla nezapaženo od strane velikih klubova.

Real Madrid je navodno klub koji se srema kupiti Kantea, a trener Kraljeva Zinedine Zidane je predsjedniku Florentinu Perezu u jednom trenutku rekao da bi Kante bio veliko pojačanje i da bi trebalo pokušati doći do njegovog potpisa.

Real tu ima Casemira, koji zaista dobro odrađuje svoje radne zadatke, no s Kanteom Zidane želi napraviti stepenicu više, a onda bi to značio i vjerovatni odlazak Casemira.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kante je u Leicester prije dvije sezone došao za 5.6 miliona funti iz Caena, te je u prvoj sezoni s Lisicama stigao do senzacionalnog uspjeha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.