U Chelseaju su bili oduševljeni Kanteom nakon prvog treninga
Foto: EPA

Bili su toliko zahvalni Leicesteru, pa su poslali i cvijeće

U Chelseaju su bili oduševljeni Kanteom nakon prvog treninga

Tehnički direktor Chelseaja Michael Emanalo je bio toliko impresioniran N'Golom Kanteom kada je sjajni veznjak došao na Stamford Bridge iz Leiceseter Cityja da je u tabor Lisica poslao buket cvijeća kao znak zahvalnosti.

Emanalo tvrdi i da su igrači Chelseaja grlili neumornog Kantea nakon njegovog prvog treninga, jer su bili presretni što im se pridružio jedan takav igrač.

N'Golo Kante je bio ključni dio Leicesterove ekipe na njihovom putu ka, iznenađujućoj, tituli prvaka Engleske prošle godine, prije nego što se, ljetos, pridružio Chelseaju za 30 miliona funti.

On je i ove sezone došao do titule, ovaj put sa svojim novim klubom Chelseajem, a Kante je već postao krucijalan dio u Conteovoj formaciji i igrač koji svojim sjajnim igrama na sredini terena doprinosi stabilnosti veznog reda Plavaca.

Nakon odličnih partija, Kanteu je ove godine uručena i nagrada za najboljeg igrača godine, po izboru kolega iz Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nakon prvog Kanteovog treninga sa nama, igrači su ga grlili, a mi smo poslali cvijeće Leicesteru", rekao je Emanalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti