Foto: EPA

Nakon meča protiv Ajaxa

Rooney najavio veliku odluku

Midhat Šljivak

Wayne Rooney vjerovatno je odigrao svoj posljednji meč za Manchester United u duelu protiv Ajaxa.

Meč finala Evropske lige Rooney je počeo s klupe, a šansu za igru je dobio tek u 90. minuti kada se na terenu našao umjesto Juana Mate.

Mnogo se govori o njegovom odlasku iz Uniteda. Gotovo svakodnevno engleski mediji špekulišu o njegovoj sudbini, a nakon sinoćnje pobjede se konačno oglasio i Rooney. On još uvijek nije odlučio šta će.

"Ne znam, iskreno. Mislim da je prvo red da se malo odmorim s porodicom. Ima važnih odluka koje trebam donijeti i sve će se znati u narednih nekoliko sedmica", rekao je Rooney.

Ove sezone Rooney je počeo samo 15 utakmica za United u Premier ligi. Spominjao se njegov odlazak u Kinu, ali sada je najbliže povratku u ekipu Evrtona, odakle je i stigao u United 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wayne Rooney je u dresu Uniteda odigrao ukupno 559 utakmica i postigao je 253 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti