Otklonio mnoge dileme

Rooney jasno poručio u koje klubove neće preći

Kapiten Manchester Uniteda Wayne Rooney uskoro će donijeti odluku o nastavku karijere.

U proteklim mjesecima mnogo se piše o tome gdje bi ovaj napadač mogao nastavti karijeru, a mediji su kao najčešću destinaciju pominjali Kinu ili neki drugi klub u Premiershipu. 

On je nakon sinoćnjeg finala Evropa lige poručio da će u narednim sedmicama donijeti konačnu odluku, ali je otkrio da sigurno neće otići u neki drugi klub iz Premiershipa, osim Evertona.

"Imam mnogo ponuda na stolu, kako iz Engleske, tako i iz inostranstva i moram donijeti odluku. Razgovarat ću sa porodicom u narednim sedmicama i odlučit ću šta je najbolje za mene. Mislim da moram odluku donijeti samo razmišljajući o fudbalu i tako ću i uraditi. Čim budem donio odluku, veoma brzo ćete je i vi znati", rekao je Rooney pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrao sam za dva kluba iz Premiershipa, Everton i Manchester United i to će biti dva jedina kluba iz Premiershipa za koje ću igrati", otkrio je ovaj napadač.

Dakle, Rooney je sada jasno dao do znanja svim ostalim klubovima iz Premiershipa da neće preći u njihove redove, te je samo ostavio mogućnost eventualnog povratka u Everton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.