Foto: Manchester City

Građani se pojačali

Službeno: Bernardo Silva u Manchester Cityju!

Ono o čemu se proteklih dana špekulisalo u engleskim medijima, danas je dobilo svoju službenu potvrdu. Bernardo Silva je novi igrač Manchester Cityja. 

Tim sa Etihada je angažovao dojučerašnjeg fudbalera Monaca, koji je ove sezone u dresu novog šampiona Francuske postigao 11 golova uz 12 asistencija, a transfer je navodno procijenjen na 70 miliona eura. 

Silva je danas obavio ljekarske preglede na Etihadu i potpisao ugovor, a klubu će se službeno pridružiti prvog jula. 

"Osjećam se sjajno. Iskreno, sada sam u jednom od najboljih klubova na svijetu. Biti dio Manchester Cityja i imati ovakvu šansu je zaista sjajno", izjavio je ovaj 22-godišnji ofanzivac za klupsku stranicu, dodavši:

"Veoma sam sretan što sam postao dio Manchester Cityja i jedva čekam da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve", istakao je novi igrač Građana. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalac je dugo važio za veliku želju Manchester Uniteda, no gradski rival je bio brži i konkrentiji, pa je tako Silva završio na Etihadu. U novom klubu je već zadužio dres sa brojem 20. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.