Foto: EPA

Hazard za 100 miliona funti u Realu

Real Madrid pravi najveći transfer svih vremena?

Midhat Šljivak

Ekipa Real Madrida mogla bi ovog ljeta napraviti najveći transfer svih vremena.

Kako navode engleski mediji, Kraljevi će u ljetnom prelaznom roku pokušati da dovedu zvijezdu Chelseaja Edena Hazarda i za njegove usluge su spremni izdvojiti nevjerovatnih 100 miliona funti.

Tako bi Belgijanac postao apsolutni rekorder kada su transferi u pitanju. Srušio bi rekord Paula Pogbe kojeg je Manchester United torinskom Juventusu platio 89 miliona funti.

Hazard se odavno povezuje s prelaskom u Real. Ipak, prethodnih sezona nije bilo nikakvih zvaničnih ponuda, ali bi ovog ljeta konačno trebala stići na adresu londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni Belgijanac je član Plavaca postao 2012. godine. Stigao je iz Lillea za 32 miliona funti, a u prethodnih pet sezona postigao je 72 pogotka u 249 nastupa.

Interesantno, te godine je Hazard odbio prelazak među Kraljeve, a dolazak u Chelsea mu se na kraju i pokazao kao prava opcija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.