Zidane nakon Lige prvaka

Zidane: Real je najbolji tim na svijetu

S. Bošković

Fudbaleri Real Madrida večeras su u Cardiffu rezultatom 4:1 savladali Juventus u finalu Lige prvaka, te postali prvaci Evrope. 

Trener tima iz Madrida Zinedine Zidane ispisao je historiju s obzirom na to da je kraljevski tim doveo do druge uzastopne evropske titule. 

Legendarni Francuz je nakon velikog finala poručio: 

"Iza ovog rezultata stoji puno našog rada, ali i kvaliteta ove momčadi. Ponosan sam i sretan što sam dio ovog tima, što sam trener Real Madrida. Moji osjećaji su posljednjih dana veličanstveni", poručio je Zizu, te nastavio: 

"Real Madrid je klub velike historije, najveći klub na svijetu, a to i pokazujemo u svakoj utakmici. Uz ovakve igrače se mogu osvajati trofeji. Igračima čestitam na sjajnoj godini i sjajnim rezultatima", zaključio je Zizu. 

Nakon ove izjave prisutni novinari su ga pitali da li je najbolji trener na svijetu, a Zinedine Zidane je skromno poručio: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne, nemojte to spominjati. Nisam". 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.