Foto: EPA

Spremaju velika pojačanja

Leicester napada vrh Premiershipa

Midhat Šljivak

Prvak Engleske iz 2016. godine, ekipa Leicester Cityja, planira se ponovo boriti za sami vrh tabele.

Lisice su nakon osvajanja naslova prvaka odigrali katastrofalnu sezonu, te su se na  kraju jedva spasili od ispadanja.

Rukovodstvo tima s King Power stadiona ima namjeru da se ponovo bori za sami vrh tabele. Iako su najavljeni odlasci iz ovog tima, svaki igrač biće zamijenjen izuzetno kvalitetnim pojačanjem, a jedan od onih koji je na meti Lisica je Gylfi Sigurdsson .

Sjajni islandski fudbaler je uz Fernanda Llorentea najzaslužniji za opstanak Swanseja u društvu najboljih timova Premiershipa. Leicester ga vidi kao perfektnu zamjenu za Riyada Mahreza koji je najavio odlazak, a spremni su za Islanđanina ponuditi čak 30 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurdsson je također na meti i ekipe Evertona. Ipak, za sada je bliže dolasku u Leicester, koji će sasvim sigurno biti ponovo veliki izazov za sve ekipe u Premiershipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.