Mahrez: Odlučio sam da je vrijeme da promijenim klub
Foto: EPA

Alžirac objavio zvanično saopštenje

Mahrez: Odlučio sam da je vrijeme da promijenim klub

Endin Čaušević

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez ove sezone nije blistao u dresu Leicestera kao prošle kada je s ovim klubom bio prvak Engleske.

Mahrez je prošle sezone bio jedan od najzaslužnijih što je Leicester senzacionalno osvojio titulu prvaka, te je i pored mnogih ponuda odlučio ostati u ovom klubu. Međutim, ove sezone Mahrez, baš kao i Leicester, nije blistao i sve se više govori o tome da će napustiti King Power stadiona na kraju sezone.

Alžirac je odlučio da se oglasio zvaničnim saopštenjem u kojem je iskreno priznao da mu je želja da karijeru nastavi u nekom dugom klubu. Mahrez vjeruje da je došlo vrijeme da napravi neku promjenu u svojoj karijeri, ali i svom životu.

"Svi znaju koliko se divim i poštujem Leicester, ali sada želim biti potpuno iskren. Osjećam da je vrijeme da napravim korak i promijenim klub. Prošlog ljeta sam odlučio da ostanem i bio je to pravi potez. Ipak, sada mislim da je vrijeme za nove izazove. U Leicesteru sam imao četiri najbolje sezone u karijeri i ne mogu vam opisati koliko volim ovaj klub. Nadam se da ćete shvatiti i poštovati moju odluku", poručio je Mahrez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi