Brazilac potpisao ugovor

Ederson zvanično u Manchester Cityju

Manchester City je potvrdio prvo pojačanje ove sezone.

Brazilski čuvar mreže Ederson dugo vremena se povezivao sa transferom u Manchester City, a danas je ekipa koju sa klupe predvodi Pep Guardiola objavila da će on postati njihov član od 1. jula.

On će postati četvrti Brazilac u redovima ove ekipe, a osim njega tu su Fernandinho, Fernando i Gabriel Jesus. Ederson je potpisao ugovor na pet godina, a pretpostavlja se da ga je City platio 40 miliona eura. 

"Volim sve vezano za Manchester City. Ovo je sjajan klub sa sjajnim navijačima. Uvijek sam imao san da zaigram u Engleskoj i sada se on ostvario", rekao je Ederson na predstavljanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je u City stigao iz Benfice, a od ovog transfera zaradit će i njegov nekadašnji klub Rio Ave koji će dobiti čak 20 miliona eura. 

Za mjesto na golu Ederson će se boriti sa Čileancem Claudiom Bravom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.