Foto: EPA

PSG je nova destinacija

Pepe izabrao novi klub, uskoro potpis ugovora

Iskusni portugalski stoper Pepe od naredne sezone neće nositi dres Real Madreida, u kojem je proveo posljednjih deset godina.

Kako navodi ugledni AS, Pepe je dogovorio transfer u PSG s kojim će potpisati dvogodišnji ugovor i to čim završi sa obavezama u reprezentaciji Portugala, koju očekuje nastup na Kupu konfederacija.

Pepeu na kraju juna ističe ugovor sa Real Madridom, koji će napustiti kao slobodan igrač i otići u PSG, iako se dugo špekulisalo da je na korak od Intera.

Pepe (34) je za deset godina u Realu za ovaj klub odigrao ukupno 334 utakmice i postigao je 15 golova, a u svojoj karijeri je osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U prošloj sezoni Pepe nije imao minutažu kakvu je imao prije, pa je odigrao samo 13 utakmica u Primeri a ukupno 18 u svim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.