Laporte spakovao kofere za Pariz

Laporte spakovao kofere za Pariz

E. Škorić

Aymeric Laporte (22) na meti je mnogih velikana, no čini se da je već izabrao novu sredinu.

Laportea, sjajnog defanzivca Athletic Bilbaa, žele Pep Guardiola u Manchester Cityju i novi trener Ernesto Valverde u Barceloni, ali mladi nogometaš je trenutno najbliže Francuskoj.

Pojedini lokalni mediji u Baskiji su objavili da je PSG još prije mjesec dana napravio dogovor s Laporteom, a odšteta iznosi 65 miliona eura!

Dakle, Athletic će zaraditi 65 miliona od transfera, Laporte će dobiti bogat ugovor, a PSG sjajnog defanzivca za naredne sezone. Osim ako se nešto u međuvremenu ne promijeni, pa igrač umjesto u PSG-u završi u Cityju ili Barceloni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U  tekućoj sezoni je u Španiji Laporte u dresu Athletica odigrao 33 utakmice i postigao je dva gola, dok je šest mečeva odigrao u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi