Ordabasy čak neće igrati u svom gradu

Širokobriježani idu na drugi kraj svijeta

Protivnik Širokog Brijega u 1. pretkolu Evropske lige bit će kazahstanski Ordabasy, tim koji su na Pecari željeli izbjeći pod svaku cijenu.

Riječ je o ekipi čiji kadar po Transfermarktu vrijedi 11,9 milijuna eura, a koja je u prošloj sezoni kazakhstanske Premier lige osvojila drugo mjesto sa samo dva boda manje od prvaka Astane. Imaju desetoricu A-reprezentativaca (osmoricu Kazakhstana, po jednoga Bugarske i Uzbekistana), ali najskuplji igrač im je 32-godišnji Argentinac Pablo Ezequiel Fontanello, nekadašnji igrač Tigrea, Černomoreca, Parme, Gimnasije, Stabaeka i Urala, koji vrijedi 1,8 miliona eura. Najbolji strijelac je Tanat Nuserbayev sa 6 pogodaka. 

Igraju prilično tvrdo (u 18 utakmica kazakhstanske Premier lige postigli su tek 26 golova, a primili samo 16) i vrlo su iskusna ekipa s prosjekom od 29,4 godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Još jedna otežavajuća okolnost za Širokobriježane će biti ta što Ordabasy neće biti domaćin na svom Kazhimukana stadionu u Shymkentu zbog toga što je neuslovan, već u Almatyju koji je od njihovog grada udaljen 609 kilometara. Ionako dugo putovanje Širokobriježana u Kazahstan će tako biti još duže, jer je ovaj grad od Širokog Brijega udaljen 4694 kilometara, a ekspediciju aktuelnog bh. prvaka sigurno očekuje barem devet sati leta.

Prva utakmica na rasporedu je 29. juna u Kazahstanu, a revanš 6. jula na u Širokom Brijegu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti