Ima visoko mišljenje o balkanskom fudbalu

Predsjednik Ordabasyja o Širokom: Moglo je i bolje

Predsjednik Ordabasyja Bakhtiyar Baiseitov nije bio pretjerano oduševljen činjenicom da će njegov klub u 1. pretkolu Evropske lige igrati protiv Širokog Brijega.

Ordabasy je kao nosioc mogao proći i bolje na jučerašnjem žrijebanju u Nyonu, a to je prvi čovjek ovog kluba istakao u razgovoru za kazahstanske medije.

"Široki Brijeg? Moglo je i bolje. Mogu reći da nismo imali sreće jer smo za protivnika dobili snažnu ekipu. Za sada o njima znam da ih vodi hrvatski trener, a pretpostavljam da igraju tehnički dobar fudbal", započeo je Baiseitov, koji je potom istakao da ima visoko mišljenje o balkanskom fudbalu:

"Balkan je uvijek bio područje gdje su stasavali vrhunski fudbaleri. Pogledajte situaciju danas, igrači sa Balkana igraju u klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, Juventus...".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poznato je da Ordabasy neće igrati u svom gradu Shymkentu, već u Almatyju, pa je predsjednik pozvao navijače da podrže fudbalere u duelu protiv bh. predstavnika.

Iako je Ordabasy u prvoj utakmici trebao biti domaćin, naknadno je došlo do promjene plana pa će prvi meč biti odigran na Pecari 29. juna. Revanš u Almatyju je zakazan za 6. juli. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.