Analiza Kiprana

Znate li šta je Kipranima prva asocijacija na Sarajevo?

Edmir Škorić

Apollon iz Limassola bit će protivnik Sarajevu u drugom pretkolu Evropske lige, ukoliko bordo tim uspije da eliminiše moldavsku Zariju, s kojom bh. predstavnik igra 29. juna i 6. jula.

Kiprani su ozbiljna ekipa sa ozbiljnim namjerama i sve govori da će Sarajevo biti na teškom ispitu ukoliko se domogne drugog pretkola.

Za timove iz Limassola smo manje-više svi čuli, ali treba istaknuti i da su Kiprani dobro upoznati sa prilikama u bh. klubovima. Portal Themansports.com najavio je potencijalnog rivala Apollona u drugom pretkolu.

"FK Sarajevo je osnovan 1946. godine i igra na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, koji ima kapacitet 34.500 gledatelja. Trener Sarajeva je 57-godišnji Mehmed Janjoš. Ekipa se sastaoji uglavnom od domaćih igrača, te ima pet stranaca (Srbijanac, dva Hrvata, Estonac i Amerikanac, op.a)", navodi se ne spomenutom portalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, prva asocijacija na Sarajevo bila im je bogati vlasnik bordo kluba.

"Vlasnik Sarajeva od decembra 2013. godine je malezijski milijarder Vincent Tan, koji je ujedno i vlasnik velškog Cardiffa, koji igra u Engleskoj. On također posjeduje Kortrijk u Belgiji, te Los Angeles FC, a napomenimo da je 2010. godine bio na Forbesovoj listi s procijenjenim bogatstvom od 1.3 milijardi američkih dolara", tvrde Kiprani. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.