Protivnik Sarajeva je svjetski poznat po jednoj bizarnosti

Za njih se čulo 2009. godine

Protivnik Sarajeva je svjetski poznat po jednoj bizarnosti

Prvi protivnik Sarajeva u ovogodišnjim kvalifikacijama za Evropsku ligu bit će moldavska Zaria Balti, klub koji je na prvu bio potpuna nepoznanica bh. javnosti.

Ipak, to u svjetskim okvirima ipak nije toliko nepoznat klub, a Google nam je o njima otkrio i jednu veliku zanimljivost.

Naime, Zaria je u decembru 2009. godine povukla nesvakidašnji potez i pokrenula online aukciju, čiji je pobjednik za nagradu trebao, ni manje ni više nego potpisati jednogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Ova neobično nadmetanje privuklo je svakakve kandidate, a na kraju je pobjedu odnio jedan brazilski biznismen koji se u prošlosti kratko bavio fudbalom. Pomenuti Brazilac se pobrinuo da se ionako bizarna aukcija pretvori u pravi cirkus jer nije ni platio sumu koju je prijavio, rekavši da nije bio ozbiljan i da je pretpostavio da njegova ponuda neće biti ni uzeta u obzir.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zarijin plan je propao i Brazilac je ostao bez ugovora, a koliko je ovaj događaj bitan za sam klub potvrđuje i to što je našao svoje mjesto u Zarijinom opisu na Wikipediji.

Inače, Zaria je osnovana prije 33 godine u Baltiju i najveći uspjeh ovog kluba u relativno kratkoj historiji je osvajanje Kupa Moldavije u sezoni 2015/2016.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi