Veznjak Juvea seli u Chelsea?

Marchisio odlazi kod bivšeg trenera?

Vezni fudbaler Juventusa Claudio Marchisio mogao bi ovog ljeta napustiti Torinu, ali i Seriju A.

Za njegove usluge je, prema italijanskim medijima, zainteresovan nekadašnji trener Antonio Conte koji bi ga volio vidjeti u Chelseaju. 

Podsjetimo, Marchisio je u aprilu prošle godine imao tešku povredu zbog koje je morao da propusti Evropsko prvenstvo, a kasnije mu je bilo veoma teško da se vrati u prvu postavu Juventusa. On je prošle sezone počeo samo 17 mečeva u Seriji A, jer je trener Stare dame Massimiliano Allegri na toj poziciji preferirao Miralema Pjanića i Samija Khediru.

La Repubblica prenosi da je Antonio Conte odlučan u namjeri da dovede Marchisija u Chelsea i spreman je da mu ponudi veoma dobar ugovor.

Podsjetimo, njih dvojica su sarađivala od 2011. do 2014. godine kada je Conte trenirao Juventus. Zajedno su tri puta osvojili italijansku Seriju A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.