Osim Rijeke i Dinama

Čak je i Hajduk profitirao od Andrijaševićevog transfera

Osim što su od transfera Franka Andrijaševića u Gent profitirali Rijeka i Dinamo, razloga za zadovoljstvo imaju i u Hajduku.

Najbolji igrač HNL-a u prošloj sezoni je prešao iz Rijeke u Gent za 4,3 miliona eura, od čega su Dinamu pripala otprilike dva miliona, dok će Hajduk dobiti 4,75% transfera.

Prema FIFA-inom pravilniku, Hajduk će na ime naknade za razvoj igrača zaraditi 190.000 eura od Andrijaševića, koji je karijeru počeo na Poljudu.

Andrijašević je za Hajduk odigrao 78 utakmica i postigao je 13 golova, a član splitskog kluba je bio od 2006. do 2014. godine, kada je prešao u Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tada je Hajduk prodajom ovog fudbalera najvećem rivalu zaradio 750.000 eura, a kada se na to doda cifra koju će dobiti od Genta, Splićanima je Andrijašević donio skoro milion eura.

Tako su tri najjača kluba u Hrvatskoj profitirala od samo jednog transfera, što je zaista rijedak slučaj u svijetu fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.