Dinamo se najviše obradovao Andrijaševićevom transferu

Modri uzimaju milione

Dinamo se najviše obradovao Andrijaševićevom transferu

Dojučerašnji fudbaler Rijeke i hrvatski reprezentativac Franko Andrijašević danas je zvanično postao novi igrač Genta.

Belgijski prvoligaš je Andrijaševića platio 4,3 miliona eura i time srušio klupski rekord jer nikada u historiji nije izdvojio više novca za neko pojačanje. Iako je Andrijašević imao dogovoren transfer u Standard, u posljednji trenutak je došlo do promjene plana i ovaj 25-godišnji ofanzivac je obukao dres Genta.

I dok su u Rijeci emocije pomiješane, Dinamo ima dva velika razloga za slavlje. Prvi je što je najveći rival ostao bez najboljeg igrača, a drugi i važniji što će polovina tog obeštećenja završiti na Maksimiru. 

Dinamo će, tako, zaraditi otprilike dva miliona eura od transfera Andrijaševića u Gent i to zahvaljujući sporazumu postignutom sa Rijekom prilikom odlaska ovog igrača na Rujevicu prošlog ljeta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Andrijašević je bio Dinamov član od 2014. godine, kada su ga Modri doveli iz Hajduka za 750.000 eura, ali se na Maksimiru nije naigrao, pa je završio na posudbi u Lokomotivi. Pošto pred početak prošle sezone na Andrijaševića nisu ozbiljno računali, dozvoljen mu je transfer u Rijeku ali uz klauzulu da će ova dva kluba obeštećenje od narednog transfera dijeliti 50-50.

U međuvremenu, Andrijašević je zaigrao najbolji fudbal u karijeri i ostvario veliki transfer, a Dinamu pomalo nenadano stižu dva miliona eura. Ako su već prošlog ljeta s njim napravili fatalnu grešku, ovog  im je stigla sasvim pristojna utješna nagrada.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi