Foto: EPA

Manchester United prije tri godine odbio dovesti Španca

Engleski velikan propustio za 'siću' dovesti Saula Nigueza

Saul Niguez je "procvjetao" u dresu mlade selekcije Španije na Evropskom prvenstvu do 21 godine, a njegov hat-trick protiv Italije je svima ostao u pamćenju.

Nakon sjajnih partija 22-godišnji veznjak se našao na radaru mnogih evropskih velikana. Niguez već neko vrijeme odlično igra i u dresu Atletico Madrida, a pojavile su se špekulacije da je Barcelona zainteresovana dovesti ovog talentovanog fudbalera na Nou Camp.

Ipak, čini se da Niguez nije zainteresovan za transfer u Barcu, a jedan engleski velikan će sigurno žaliti što mladog Španca nije doveo u svoje redove kada je za to imao priliku.

Naime, 2014. godine, tada 19-godišnjeg Nigueza, koji je sezonu prije toga bio na posudbi iz Atletica u Rayo Vallecanu, su njegovi predstavnici ponudili Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Old Traffordu su takav prijedlog glatko odbili i propustili sjajnog Nigueza dovesti u svoju ekipu za mnogo maje novca nego što je njegova sadašnja cijena.

Naime, vjeruje se da u Atleticu ne žele prodati Nigueza za manje od 70 miliona funti, dok je prije samo tri godine njegova vrijednost, prema transfermarktu, iznosila oko 7,5 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.