Nemanja Matić veoma blizu prelaska u United
Foto: EPA

Očekuje se da transfer bude realizovan naredne sedmice

Nemanja Matić veoma blizu prelaska u United

Manchester United je veoma blizu realizacije transfera Nemanje Matića iz Chelseaja, te bi njegov dolazak na Old Trafford trebao biti ozvaničen do kraja naredne sedmice, prenosi ESPN FC.

Srbijanski reprezentativac se po drugi put pridružio Chelseaju 2014. godine kada je u ovu ekipu stigao iz Benfice za 21 miliona funti. A sada se smatra da je Matić jedna od najvećih želja Josea Mourinha koji je u potrazi za defanzivnim veznim fudbalerom.

Pretpostavlja se da bi Monacov Tiemoue Bakayoko, još jedan vezni fudbaler za kojeg je Mourinho bio zainteresovan, trebao uskoro doći u Chelsea. Upravo Bakayokovim dolaskom Matić bi postao višak na Stamford Bridgeu što bi "otvorilo vrata" njegovom transferu u Manchester United.

Ljetni prelazni rok zvanično počinje 1. jula, pa se očekuje da klubovi "ubrzaju" svoje poslovanje naredne sedmice, a Mourinhova želja je da, koliko-toliko, kompletira ekipu za narednu sezonu prije nego što se fudbaleri Uniteda 9. jula zapute u SAD na pripreme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nemanja Matić je protekle sezone odigrao 40 utakmica za Chelsea u svim takmičenjima, te je postigao dva gola i upisao devet asistencija, a vrijednost njegovog transfera u Manchester United bi mogla dostići i 40 miliona funti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi