Premierligaške zvijezde na listi slobodnih igrača

Edmir Škorić

Danas je i zvanično počeo ljetni prelazni rok u većini evropskih liga, a u Engleskoj je nekako najzanimljivije pratiti sva ta dešavanja.

Veliki broj zvučnih imena svakog ljeta pojača englesku Premier ligu i tamošnje rastrošne klubove - Chelsea, Manhester City, Liverpool, Arsenal...

Ovoga ljeta je također dosta tranfera vezano za najjaču ligu na svijetu, no također je zanimljiva lista premierligaških igrača koji su trenutno bez ugovora.

Njima su istekli ugovori, nisu dogovorili nastavak saradnje i sada čekaju na nove angažmane, a naravno postoji mogućnost da neko od tih momaka ostane u trenutnim timovima.

Zlatan Ibrahimović

Ibrahimović je u Manchester United iz PSG-a u slobodnom trasnferu i nakon samo godinu dana odlučio je da ode s Old Trafforda.

Njemu je danas zvanično istekao ugovor, a ovaj proslavljeni napadač je u Premier ligi odigrao 28 mečeva i postigao je 17 pogodaka.

Vjerovatno bi švedski majstor i ostao u Manchester Unitedu da nije bilo nesretne povrede na kraju sezone, zbog koje je propustio i finale Evropske lige.

Ibra je za kratko vrijeme postao omiljen u Unitedu, a sada čeka na novi angažman i navodno je najbliže njegovom dovođenju Los Angeles Galaxy.

John Terry

Terry je 17 godina proveo na Stamford Bridgeu i jedna je od najvećih ako ne i najveća legenda ovog kluba. Puno toga je bivši engleski reprezentativac dao Plavcima, ali u redovima engleskog pravka na njega više ne računaju.

Terry je od danas slobodan igrač, ima nekoliko ponuda, ali još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

Može da ode ponosan, pošto je s londonskim klubom prošle sezone osvojio Premier ligu, a prethodno je osvajao i Ligu prvaka i sve što treba jednom igraču u toku karijere.

Jesus Navas

Tridesetjednogodišnji se krilni Španac smatrao velikim pojačanjem kada je za 20 miliona eura prije nekoliko sezona stigao iz Seville u Manchester City.

Ipak, nije se naigrao na Etihadu i njegova karijera je imala pad. Na kraju, dao je četiri gola, a Pep Guardiola mu je poručio da potraži novi klub.

Sada se govori o povratku Navasa u Sevillu, dobio je još neke ponude i u narednim danima bi trebao da saopšti ime kluba u kojem nastavlja karijeru.

Gael Clichy

Osim Navasa, dosta još igrača Cityja nije produžilo ugovor s klubom i mora da ide, a na toj listi je i bek Gael Clichy, koji ima 31 godinu.

Francuz je u Premier ligi za Arsenal i City odigrao preko 300 utakmica, a City ga je 2011. godine doveo za 15 miliona eura. U Cityju je jedno vrijeme bio standardan, no prošla sezona je bila razočaravajuća.

Guardiola mu se zahvalio na saradnji i Clichy će u potragu za novim timom. Prema nekim informacijama, on bi mogao da zaigra u Fenerbahčeu u narednoj sezoni.

Arouna Kone

Ovaj iskusni napadač neće dugo tražiti novi tim jer ga već sada mnogi žele. Kone je igrao u mnogim klubovima širom Evrope, a u Engleskoj je od 2013. godine kada je došao u Wigan. Kasnije je prešao u Everton, no posljednje sezone na Goodisonu nisu bile baš idealne.

Slobodan je igač, a kako ima 33 godine, još uvijek može da uveseljava navijače, tako da vjerujemo da će ubrzo dobiti konkretnu ponudu za nastavak bogate karijere.

Shay Given

Shay Given je prošlu sezonu branio u Stoke Cityju, gdje je bio treća opcija, a on odavno ne igra važnu ulogu u engleskom nogometu.

Nekad je briljirao u Engleskoj, kao golman Newcastlea branio je i davne 2001. godine protiv Željezničara. No, danas je ipak riječ o veteranu, koji će morati ubrzo proglasiti kraj igračke karijere.

Slobodan je, bez obzira na godine mnogi "manji" klubovi bi ga voljeli angažovati, ali Given je pomalo umoran od nogometa i vjerovatno će na duži godišnji odmor.

Yoan Gouffran

Gouffran je francuski internacionalac, ima 31 godinu i slobodan je pošto mu Newcastle nije želio produžiti ugovor.

Prije Newcastlea igrao je u Caenu i Bordeauxu, te je nekada bio talentovani veznjak koji puno obećava, no nažalost, ostalo je sve samo na epitetima. 

Gouffran je ovog ljeta u potrazi za novim klubom i uvjereni smo da mu neće biti teško pronaći novi angažman. 

Martin Caceres

Caceres je u karijeri imao priliku da igra za velikane poput Barcelone i Juventusa, bio je i u Villarrealu i Sevilli, da bi ga prošle zime angažovao Southampton.

Ipak, nakon samo pola godine Caceres više neće imati priliku da igra u Southamptonu i sada je slobodan igrač.

Odigrao je samo jednu premierligašku utakmicu i očigledno da je Urugvajac pogriješio kad je izabrao Premier ligu.

Prije Southamptona povezivao se sa Milanom, imao dogovoren transfer u Turskoj i na kraju je sve propalo, pa se ukazala prilika da zaigra u Southamptonu. Sada traži novi klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.