Priznanje za srbijanskog stručnjaka

Željko Obradović najbolji trener Eurolige

D. Rakanović

Srbijanski stručnjak na klupi Fenerbahčea Željko Obradović dobitnik je nagrade Alexander Gomelsky koja se dodjeljuje najboljem treneru u Euroligi. 

Obradović je odveo Feberbahce do istorijske prve titule u Euroligi.

Na drugom mjestu je završio trener Olympiacosa Ioannis Sfairopoulos, dok su treće mjesto podijelili Sito Alonso (Baskonia) i Šarunas Jasikevičius (Žalgiris), navodi se na službenoj stranici Eurolige. 

Iako je ligaški dio sezone završio na petom mjestu, Obradović je učinio svoj tim najboljim u odlučujućim utakmicama takmičenja, navodi se u saopštenju Eurolige. 

Obradoviću je ovo treći put da dobija ovo vrijedno priznanje, prethodno je kao trener Panathinaikosa osvajao ovu nagradu 2007. i 2011. godine. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trofej  Alexander Gomelsky u čast čuvenom ruskom treneru dodjeljuje se od 2005. godine, a za najboljeg je između ostalih, bio proglašen i aktuelni selektor seniorske reprezentacije BiH Duško Vujošević, koji je dobio nagradu u sezoni 2009. godine kada je sa Partizanom došao do Final Foura. 

Obradović je ove godine osvojio svoju devetu titulu šampiona Evrope i po tome drži rekord. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.