Potpisao na jednu sezonu

Vukašin Benović novi igrač Mladosti

E. Škulj

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je trenutno na pripremama u etno selu Stanišići danas je angažovala novo pojačanje pred novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Riječ je o tridesetogodišnjem Vukašinu Benoviću koji igra na poziciji lijevog beka. Benović je posljednje dvije sezone proveo u ekipi Metalleghea BSI iz Jajca, a prije toga je nastupao za ekipe Mladosti iz Obarske, Rudara iz Ugljevika, Slavije iz Istočnog Sarajeva i za banjalučki Borac.

"Angažovali smo Benovića koji će biti pojačanje za naš tim. Njegovo iskustvo će biti od velike pomoći našim mladim igračima, a nema sumnje da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču koji će upotpuniti naš lijevi bok", rekao je u izjavi za SportSport.ba sportski direktor dobojskog tima Enes Bistrivoda.

Benović je potpisao ugovor na godinu dana. Svoj debi u novoj ekipi ovaj defanzivac je imao već danas u susretu sa ekipom Zvijede 09 koji je ekipa Mladosti DK dobila minimalnim rezultatom 1:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.