Novi fudbaler Mladosti

Arežina: Za sada sve ide onako kako smo zamislili

E. Škulj

Filip Arežina se prije desetak dana priključio dobojskoj Mladosti sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, a danas je u prijateljskom susretu sa mostarskim Veležom u 40. minuti postigao eurogol iz slobodnog udarca sa 25 metara i pokazao zašto ga Uprava na čelu sa ambicioznim predsjednikom Mensurom Mušijom dovela u Mladost. 

''Za sada sam zadovoljan urađenim u novom klubu. Sve ide onako kako smo i zamislili. Oradili smo korektno prve dvije utakmice. Na treninzima se uigravamo i radimo sve ono što trener zahtjeva od nas'', rekao je Filip Arežina nakon što je njegov tim danas upisao pobjedu protiv Veleža, a potom nam prenio i svoje utiske o novom klubu: 

''Tek nekih desetak dana sam u klubu. Mnogo igrača znam od ranije, adaptacija na novu sredinu ide dobro. Svi smo se brzo uklopili, poslije mene je došlo još nekoliko novih igrača i do početka sezone će sve to biti u najboljem redu'', rekao je Filip kojeg je Uprava Mladosti DK dovela kao alternativu Goranu Brkiću koji je prešao u redove ljubljanske Olimpije. 

U protekloj sezoni ovaj dvadesetčetvorogodišnjak je nastupao za poljski GKS Tychy, a nakon raskida ugovora sa posljskim timom u kojem se nije puno naigrao odlučio se na povratak u BiH, u Premijer ligu kojoj je do sada upisao 62 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije