Tim s Pecare odigrao odličan meč

Fantastična i hrabra igra Širokog za remi u Aberdeenu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Širokog remizirali su na gostovanju kod Aberdeena (1:1) u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige.

Fantastičan i otvoren meč viđen je u Škotskoj, a na kraju je Široki došao do dosta dobrog rezultata pred revanš.

Široki je s malo straha ušao u ovaj meč i to ih je koštalo u 17. minuti meča. Dugu loptu golmana Joea Lewisa pokupio je Ryan Christie, te je pogodio mrežu Bilobrka za prednost domaćih od 1:0.

Nakon primljenog gola Široki se probudio. Imali su zatim odličnu šansu preko Begonje, ali je šut fudbalera tima s Pecare završio pored gola.

Aberdeen je potom  imao pokkušaje preko McLeana, čiji šut odlazi preko gola, da bi zatim Mackay-Steven prošao pored Bilobrka, ali je iz teške pozicije pogodio samo spoljni dio mreže.

U finišu prvog dijela velika šansa za Široki. Luka Menalo je šutirao glavom s nekoliko metara, ali je bio neprecizan i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Drugo poluvrijeme otvorio je Ivan Krstanović dobrom šansom, a zatim su golu Lewisa prijetili Čabraja i Lončar. Uzvratio je kod domaćih Logan, ali je Bilobrk sjajno odbranio njegov udarac.

Do zasluženog izjednačenja Široki dolazi u 69. minuti. Menalo je uposlio Stipu Markovića, koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Domaći su potom preuzeli kontrolu nad utakmicom. Maynard je imao dobar pokušaj u 70. minuti, ali je njegov udarac otišao pored gola. Isti igrač osam minuta kasnije pokušava, ponovo neprecizno.

U preostalih 20 minuta nekoliko pokušaja na obje strane. Domaći tim je imao više loptu u posjedu, ali do kraja nisu došli do pobjedničko gola i Široki je odličnom i hrabrom igrom došao do velikog rezultata.

Revanš meč se igra za sedam dana  na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Aberdeen -  Široki 1:1

Aberdeen: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, Reynolds, McLean, Rooney, Mackay-Steven, Tansey, Christie.

Široki: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Čabraja, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.