Kapiten Širokog Brijega

Barišić: Imam samo jednu zamjerku na partiju u Škotskoj

Uspjeh na gostovanju u Aberdeenu neće lansirati u oblake fudbalere Širokog Brijega koji i na revanšu s obje noge čvrsto na zemlji žele odigrati agresivno i disciplinovano, a u tom slučaju im se smiješi i treće pretkolo. 

Kapiten Josip Barišić prezadovoljan je izdanjem svog tima u Škotskoj, najavljujući sličan meč za šest dana u Širokom Brijegu.

“Ne vjerujem da će se utakmica na našem stadionu mnogo razlikovati od sinoćnje. Svjesni smo da možemo igrati s Aberdeenom i da imamo sad znatno veće izglede za prolazak nego što smo imali do jučer. Dat ćemo sve od sebe da prođemo“, izjavio je Barišić.

Igra u Škotskoj bila je zadovoljavajuća, s izuzetkom jednog perioda utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Sve je bilo odlično izuzev prvih 20 minuta meča. To je jedina zamjerka. Nismo se u tom periodu najbolje snašli i nismo na pravi način odgovorili na igru domaćina. Željeli smo izdržati početni pritisak, smatrajući da će nam u tom slučaju šanse za pozitovan rezultat biti veće, nismo uspjeli, ali jesmo na kraju izborili povoljnih 1:1. Gol koji smo primili nije nas poremetio“, dodao je Barišić.

Revanš Širokog Brijega i Aberdeena na programu je za šest dana na stadionu Pecara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.