Foto: Manchester City

Stiže iz Tottenhama

Zvanično: Kyle Walker novi igrač Manchester Cityja

Midhat Šljivak

Manchester City doveo je još jedno veliko pojačanje.

Novi član Građana postao je defanzivac Kyle Walker, koji dolazi iz redova Tottenhama, a s timom iz Manchestera je potpisao petogodišnji ugovor.

Walker je postao treće pojačanje Cityja ovog ljeta. Prije njega su stigli golman Ederson iz Benfice i Bernardo Silva iz Monaca.

Walker nije krio oduševljenje dolaskom u Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uzbuđen sam zbog dolaska u City i jedva čekam da zaigram. Pep Guardiola je jedan od najboljih menadžera svijeta i vjerujem da moju igru može podići na viši nivo", rekao je 27-godišnji defanzivac.

Walker će u redovima Cityja igrati u dresu s brojem 2, a Spursi su od tima iz Manchestera inkasirali 50 miliona funti za ovaj transfer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.