Prijateljska utakmica

Petarda Manchester Uniteda protiv LA Galaxyja

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda odigrali su prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu.

Crveni đavoli trenutno se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će odraditi prvi dio priprema za narednu sezonu. Izabranici Josea Mourinha jutros su odigrali prijateljski meč protiv LA Galaxyja, te su slavili s ubjedljivih 5:2.

United je veoma dobro otvorio meč i do prednosti je stigao već u drugoj minuti kada je Rashford zatresao mrežu protivnika. U 20. minuti bilo je 2:0, a ponovo je strijelac bio mladi napadač Uniteda. Šest minuta kasnije gosti su postigli i treći gol, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Fellaini.

Početkom drugog dijela Mourinho je napravio 11 izmjena, te je šansu dao ostalim igračima, između ostalih, Romeluu Lukakuu koji je debitovao u dresu Manchester Uniteda. Do kraja meča vidjeli smo još četiri gola. Mkhitaryan je u 67. minuti povisio na 4:0, a peti gol za Crvene đavole dao je Martial.

Konačnih 5:2 u ovoj utakmici postavio je nekadašnji napadač Barcelone, Giovanni Dos Santos, koji je dva puta zatresao mrežu Uniteda.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.