Najvjerovatnije napušta Everton

Lennon se vratio treninzma nakon psihičkih problema

Endin Čaušević

Prije nekoliko mjeseci englesku javnost uzdrmale su vijesti da se igrač Evertona, Aaron Lennon, nalazi u veoma lošem mentalnom stanju.

Lennon je početkom maja ove godine pronađen pored jedne prometne ceste kod Salforda, a nakon pregleda utvrđeno je da boluje od psihičke bolesti povezane sa velikom količinom stresa. Igrač Evertona tada je ostao na psihijatriji jer se utvrdilo da nije u uračunljivom stanju.

Nakon nešto više od dva mjeseca Lennon se konačno oglasio u medijima i poručio da je sada mnogo bolje. Ovaj fudbaler će se veoma brzo vratiti na teren, ali su male šanse da će ostati u Evertonu. Kako pišu engleski mediji Lennon će svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u Birminghamu.

"Lijepo se vratiti nakon teškog perioda. Trenirao sam ove sedmice i odlično se osjećam. Hvala svima koji su mi pomogli i pružali podršku ova dva mjeseca. Također, hvala Evertonu i saigračima koji su bili uz mene, a najviše hvala mojoj porodici. Vidimo se uskoro na terenu", poručio je Lennon.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.