Junak remija Širokog Brijega u prvom meču

Marković: Rezultat iz prvog meča daje nam nadu u prolaz

Samir Mlaćo

Obećavajućih 1:1 izvojevao je Široki Brijeg na vrućem gostovanju u Aberdeenu.

 Tako su igrači Gorana Sablića došli blizu plasmana u treće pretkolo Evropske lige u kojem će ih, prođu li čekati kiparski Apollon. Strijelac jedinog pogotka u Škotskoj Stipo Marković s optimizmom dočekuje sutrašnju utakmicu protiv Aberdeena.

“Ništa još nije gotovo. Napravili smo tek pola posla, dok sutra moramo odigrati pametno, nametnuti našu igru i vjerujem uz veliku podršku navijača doći do rezultata koji nas vodi dalje“, rekao Marković.

Prezadovoljan je svojom igrom, ali i izdanjem tima na gostovanju u Škotskoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Ponosni smo na tu utakmicu i način na koji smo dobrim dijelom igrali. Igramo protiv velikog protivnika, a tamošnjih 1:1 dalo nam je pravo da se nadamo velikom uspjehu i prolasku dalje“, dodao je Marković.

Meč Širokog i Aberdeena na programu je sutra od 20:45. Trener Goran Sablić još jučer igrače je poveo u karantin nakon popodnevnog treninga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.