Pojačanje vrijedno 57 miliona eura

Zvanično: City doveo Mendyja iz Monaca!

Manchester City je danas zvanično predstavio još jedno veliko pojačanje.

Novi član Građana postao je Benjamin Mendy, 23-godišnji francuski lijevi bek koji na Etihad stiže iz Monaca, što je prije nekoliko sedmica već uradio njegov stari/novi saigrač Bernardo Silva.

Mendy je sa Cityjem potpisao petogodišnji ugovor i nosit će dres sa brojem 22. Finansijski detalji nisu zvanično potvrđeni, ali se špekuliše da je Monaco prodajom zaradio čak 57 miliona eura.

Tim iz Kneževine je napravio fenomenalan posao s Mendyjem, koji je prije samo godinu dana stigao iz Marseillea za 13 miliona eura, a sada je prodan za pravo bogatstvo.

Manchester City je dovođenjem novog velikog pojačanja definitivno istakao ozbiljnu kandidaturu za naslov prvaka u novoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.